Opinie

Koeman heeft advies voor Simons: Goed als hij nog een jaar bij PSV blijft

Koeman heeft advies voor Simons: "Goed als hij nog een jaar bij PSV blijft"

24-04-2023 06:54 Laatste update: 09:02

Ronald Koeman zou het niet onverstandig vinden wanneer Xavi Simons besluit om nog één jaar bij PSV te blijven. De bondscoach van het Nederlands elftal stelt dat speeltijd het belangrijkste is voor het negentienjarige talent.

Simons was zondag weer belangrijk in de Eredivisie-topper tussen PSV en Ajax. De aanvallend ingestelde middenvelder benutte een strafschop en gaf een assist op Luuk de Jong. Nog voor het duel sprak Koeman al met de jongeling over zijn toekomstplannen, tijdens een bezoekje op de club afgelopen woensdag.

"Ik ben niet de aangewezen persoon om dat nu hier op tafel te leggen, maar natuurlijk praat je daar over", begint Koeman bij Studio Voetbal, die wordt gevraagd naar zijn mening omtrent de keuze van Simons. "Ik schat Xavi wel in als een jongen die zijn keuzes heel goed afweegt. Het belangrijkste is gewoon dat hij gaat spelen. Daar ontwikkel je je het beste van. Ik denk dus dat het goed is als hij gewoon nog een jaar bij PSV blijft", klinkt het.

Dat Simons er goed op staat bij de bondscoach, bleek wel uit zijn basisplaatsen tegen Frankrijk en Gibraltar afgelopen interlandperiode. Voor welke posities komt de PSV’er in aanmerking? "Voor het Nederlands elftal zie ik hem nu met name als een man voor de linkerkant. Ik denk dat hij wel naar de nummer 10-positie kan toegroeien. Maar voorlopig zie ik hem als linksbuiten."

Door de overwinning op Ajax zette Simons afgelopen zondag een grote stap met PSV in de strijd om plek twee. Ook op individueel vlak is de aanvaller nog in een flinke strijd verwikkelt. Momenteel gaat hij met vijftien doelpunten aan de leiding in het topscorersklassement van de Eredivisie, samen met SC Heerenveen-spits Sydney van Hooijdonk.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!