Exclusive

Wie is Lamine Yamal, het grote talent dat FC Barcelona aan een finaleplek helpt

Wie is Lamine Yamal, het grote talent dat FC Barcelona aan een finaleplek helpt

05-09-2023 22:03 Laatste update: 11 januari - 21:55
3

Afgelopen seizoen maakte Lamine Yamal op vijftienjarige leeftijd zijn debuut in de hoofdmacht van FC Barcelona in een officiële wedstrijd tegen Real Betis, en donderdagavond hielp hij Barça met een treffer naar de finale van de Spaanse Supercup. Wie is deze zestienjarige parel? VoetbalNieuws stelt hem aan je voor.

Wie is Lamine Yamal?

Lamine Yamal is een Spanjaard met zowel Marokkaanse als Equatoriaal-Guineese roots die werd geboren op 13 juli 2007. Het talent doorliep de gehele jeugdopleiding van Barcelona en werkt gebruikelijk zijn wedstrijden af voor de O19-ploeg. Saillant detail: alhoewel hij zaterdag debuteerde voor de hoofdmacht, maakte hij nog nooit minuten voor FC Barcelona B. Op La Masia staat Yamal te boek als hét grote talent waar de club de aankomende jaren veel plezier aan gaat beleven. Er worden gelijkenissen getrokken met Ansu Fati.

Wat voor speler is Yamal?

Yamal is een linksvoetige speler die als aanvaller speelt. De Spanjaard is normaal gesproken centrumspits, maar omdat hij veelzijdig is kan hij ook als links- en rechtsbuiten uit de voeten. Yamal speelde dit seizoen tot nu toe 28 wedstrijden voor de O19 van Barcelona, waarin hij acht keer trefzeker was. De oplettende Nederlander kon Yamal al eens hebben zien schitteren: afgelopen jaar speelde hij tegen de leeftijdsgenoten van AZ in de Youth League (0-3 voor AZ). 


Een treurende Yamal na het verlies tegen AZ in de Youth League

Social media-ster

Het talent van Yamal wordt over heel de wereld in de gaten gehouden. De jongeling heeft met zijn vijftien jaar al twee miljoen volgens op Instagram. Yamal is dus een rijzende ster op het veld, maar op social media heeft hij die status al bereikt.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door lamine yamal (@lamineyamal)

 

Wat brengt het komende seizoen voor Yamal?

Yamal maakt al de gehele voorbereiding op het seizoen 2023/24 deel uit van de selectie van FC Barcelona. Aangezien de Catalanen maar weinig kunnen investeren en er met een conurrent als Ousmane Dembélé een speler is vertrokken, zou Xavi Xavi niet zijn als hij het niet in hem ziet zitten. In de laatste oefenwedstrijd voor het nieuwe seizoen tegen Tottenham Hotspur kreeg Yamal een helft speeltijd en liet hij zich met één assist en een geweldige voorassist nog eens gelden. Barcelona heeft mogelijk goud in huis met deze parel.

Steeds meer minuten voor Yamal

Yamal mag onder Xavi steeds meer minuten maken in de hoofdmacht en zo ook in de halve finale van de Spaanse Super Cup. Het grote talent mag invallen tegen Osasuna en slaat in blessuretijd toe. Het doelpunt helpt Barcelona aan een finaleplek en dus mogen de Catalanen het zondagavond opnemen tegen Real Madrid.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!