Nieuws

'RKC schakelt snel door na vertrek Oosting: Fraser droomkandidaat in Waalwijk'

'RKC schakelt snel door na vertrek Oosting: Fraser droomkandidaat in Waalwijk'

20-04-2023 18:05 Laatste update: 18:10

Henk Fraser moet Joseph Oosting, die komende zomer naar FC Twente vertrekt, op gaan volgen bij RKC Waalwijk. De voormalig trainer van FC Utrecht stapte eerder dit seizoen op bij de Domstedelingen na een conflict met Amin Younes.

Volgens Voetbal International is de komst van Fraser een kwestie van tijd. 'Met Fraser zijn inmiddels meerdere gesprekken gevoerd en club en trainer lijken af te stevenen op een samenwerking', schrijft het voetbalplatform. De voomalig trainer van onder meer ADO Den Haag, Vitesse, Sparta Rotterdam en FC Utrecht werkte in Arnhem al samen met Mo Allach, de technisch directeur van RKC.

Ook Danny Buijs (clubloos), Dick Schreuder (PEC Zwolle) en Maarten Martens (Jong AZ) werden eerder genoemd als kandidaat om Oosting op te volgen in Waalwijk. Naar verluidt heeft Fraser desondanks de beste papieren om volgend seizoen voor de groep te staan bij de huidige nummer acht van de Eredivisie

Fraser vertrok eind 2022 bij FC Utrecht na een voorval met Younes. De voormalig trainer van de Domstedelingen zou de Duitse ex-Ajacied bij zijn keel hebben gegrepen op de training. Na dit incident leverde de oefenmeester vrijwel direct zijn contract in bij de club.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!