ED: Schmidt wil meer te zeggen hebben over aankoopbeleid van PSV

ED: Schmidt wil meer te zeggen hebben over aankoopbeleid van PSV

11 januari - 16:28
Eredivisie 0 Reacties

Het is nog altijd niet duidelijk of Roger Schmidt volgend seizoen  nog steeds de trainer van PSV is. De Duitser spreekt nog altijd met de clubleiding over een nieuw contract en daarbij zou het transferbeleid een belangrijk item zijn.

Het Eindhovens Dagblad weet dat Schmidt liever zou zien dat PSV transfers afrondt die goed zijn voor het eerste elftal, terwijl de club graag wil inzetten op eigen jeugd en het aantrekken van spelers die via het beloftenteam in de Keuken Kampioen Divisie door kunnen groeien.

Daarnaast zou de trainer niet onder de indruk zijn van de dertig miljoen die het nieuwe partnerfonds in het laatje bij PSV brengt, aangezien dat voor buitenlandse clubs ook geen heel groot bedrag is. Dat geld zou zelfs niet eens direct aan spelers uitgegeven kunnen worden, aangezien PSV het geld liever 'strategisch en voor de langere termijn inzet'.

In de gesprekken tussen Schmidt en PSV komt dan ook naar voren dat de trainer graag veel invloed wil op het aankoopbeleid, maar dat wil de club zelf liever niet. Directeur voetbalzaken John de Jong moet volgens de Brabanders de regie behouden en dan krijgt Schmidt logischerwijs wel de nodige inspraak.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie