Nieuws

Van der Sar tevreden met de komst van Van Halst: 'Hij durft zijn zegje te doen'

Van der Sar tevreden met de komst van Van Halst: 'Hij durft zijn zegje te doen'

11 april - 20:23 Laatste update: 20:26

Edwin van der Sar is blij met de komst van Jan van Halst naar Ajax. De oud-voetballer maakt sinds vorige week deel uit van de raad van commissarissen van de Amsterdammers. 

Sven Mislintat werd dinsdag gepresenteerd als nieuwe technisch directeur van Ajax en eerder werd Van Halst al toegevoegd aan de rvc. Algemeen directeur Van der Sar legt uit dat ook de rol van Klaas-Jan Huntelaar iets verandert. "Klaas Jan blijft technisch manager. Zijn verantwoordelijkheden zullen meer bij de contracten van Jong Ajax en de O18 liggen. Daarnaast zal hij aan Sven gaan rapporteren. Het is belangrijk voor Klaas Jan om zich door te ontwikkelen en voor onszelf dat we Ajax-DNA in de technische organisatie hebben", vertelt de oud-keeper op de clubsite.

Van der Sar is ook erg blij met de komst van Van Halst. "Je hebt ex-Ajacieden die heel veel wedstrijden voor Ajax gespeeld hebben, maar je moet ook kijken naar de kwaliteiten en wat er nodig is. Op die manier zijn we bij Jan uitgekomen. Hij heeft een mening, heeft kijk op voetbal en durft zijn zegje te doen. Daarnaast is hij ook commercieel directeur geweest, dus ik denk dat hij op vele facetten kan meedenken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s