'Manchester City zet in op Haaland-komst, Real Madrid als kaper op de kust'

'Manchester City zet in op Haaland-komst, Real Madrid als kaper op de kust'

Het aantrekken van Erling Haaland is bij Manchester City topprioriteit aankomende zomer. Deze winter gebeurt er naar verwachting weinig bij de koploper van de Premier League, maar na dit seizoen wil Pep Guardiola naast Haaland een linksback en een middenvelder aantrekken.

Het doorgaans betrouwbare The Athletic maakt melding van de belangstelling van Manchester City in de Noorse goalgetter. Komende zomer is Haaland voor 75 miljoen euro op te halen bij Borussia Dortmund, waardoor meer clubs voor hem in de rij staan. Toch verschaft operatie-Haaland in totaal een slordige driehonderd miljoen euro, aangezien zaakwaarnemer Mino Raiola en vader Alf-Inge Haaland torenhoge vergoedingen claimen. Daarnaast heeft Haaland zelf een behoorlijke salariseis. Naar verluidt is Manchester City bereid dat te betalen. Een gesprek met Raiola en Haaland senior wordt op korte termijn gevoerd.

Een overgang naar Engeland is allerminst zeker, aangezien Real Madrid ook ver wil gaan om de spits in te lijven. De Koninklijke wil echter koste wat kost Kylian Mbappé van Paris Saint-Germain overnemen, waardoor er naar verwachting geen geld beschikbaar is om ook Haaland te kopen. Ook Bayern München, Manchester United, FC Barcelona en PSG liggen op de loer, maar The Citizens denken die grootmachten te kunnen aftroeven in de strijd om Haaland.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie