Nieuws

El Yaakoubi ergert zich aan Excelsior: 'Uiteindelijk ben ik de dupe geworden'

El Yaakoubi ergert zich aan Excelsior: 'Uiteindelijk ben ik de dupe geworden'

30-03-2023 23:53 Laatste update: 23:58
2

Redouan El Yaakoubi staat nog altijd achter zijn beslissing om geen OneLove-band te dragen. De verdediger van Excelsior is na overleg met de club geen aanvoerder meer.

In gesprek met Youtuber Salahedinne vertelt El Yaakoubi over de situatie. "We zijn in Nederland best selectief in welke actie we steunen en welke niet", vertelt hij. "Kijk bijvoorbeeld naar de actie voor Oekraïne, er zijn al jaren oorlogen in de wereld, maar daar hoor ik weinig over. Daar irriteer ik me aan. Ik heb de leiding van Excelsior verteld waarom ik de band niet wil dragen. Ik had niet het idee dat de OneLove-band allesomvattend was, maar voor de LHBTIQ+-groepering. Ik ben niet tegen die groepering, maar ook niet voor. Daarom heb ik gekozen voor een band met ‘Respect’ erop."

Na overleg met Excelsior werd besloten dat El Yaakoubi zijn band inlevert. "Ik vond wel dat de club liet doorschemeren dat ze mij niet meer steunen als aanvoerder en dat ze het daarom verstandig vonden om de band in te leveren." De verdediger wilde voorafgaand aan de wedstrijd tegen SC Cambuur geen plaatsnemen achter een banner voor de OneLove-campagne. "Ik hoorde dat één minuut voordat we aan de warming-up begonnen. Ik zei tegen de manager dat ik dat hypocriet zou vinden om wel achter die banner te staan en niet die band te dragen. Dus daarom wilde ik niet op de foto. Uiteindelijk ben ik de dupe geworden van de slechte communicatie van Excelsior." 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!