Nieuws

Oranje treft Deense scheidsrechter in EK-kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar

Oranje treft Deense scheidsrechter in EK-kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar

27-03-2023 11:09

Het Nederlands elftal krijgt maandagavond te maken met een Deense scheidsrechter. Morten Krogh heeft de leiding over de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Oranje en Gibraltar in De Kuip.

De 35-jarige arbiter fluit voor het eerst een wedstrijd van Oranje, maar in Nederland hebben we al eens kennis met hem gemaakt. Zo was hij vorig jaar oktober bij de Conference League-wedstrijd tussen AZ en Apollon Limassol in Cyprus.

De ploeg van bondscoach Ronald Koeman gaat na de kansloze nederlaag tegen Frankrijk (4-0) in eigen huis op jacht naar een monsterscore tegen de voetbaldwerg. Dat is het uiteraard ook aan haar stand verplicht. Zo staat Nederland zesde op de wereldranglijst van de FIFA en vinden we de Zuid-Europeanen terug op plek 200.

De KNVB heeft voor zover bekend inmiddels 38.000 kaarten verkocht. De Kuip biedt plaats aan een kleine 52.000 toeschouwers. Eerder riep de bond hen op om op tijd naar het stadion te komen, omdat er een enorme drukte wordt verwacht.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!