Nieuws

Tottenham Hotspur is 'zeer teleurgesteld' in eigen fans na wangedrag

Tottenham Hotspur is 'zeer teleurgesteld' in eigen fans na wangedrag

06-01-2022 12:38 Laatste update: 16:05

Tottenham Hotspur heeft in een statement op de clubsite fel afstand genomen van een deel van de eigen supporters. In het uitduel met Chelsea lieten de supporters van The Lilywhites herhaaldelijk homofobe spreekkoren horen.  

De club begint het persbericht door te benadrukken dat de club 'zeer teleurgesteld is in een deel van de supporters.' Tottenham geeft aan zich in te spannen voor een klimaat waarin er ruimte is voor een inclusieve omgeving bij de club. Daarnaast stipt de club aan dat het trots is op de Progress Flag die bij het stadion te zien is.  

'Niemand mag worden gediscrimineerd vanwege zijn of haar seksuele geaardheid en/of genderidentiteit, en we roepen supporters op om deze spreekkoren niet te gebruiken.' The Spurs roepen supporters op om homofobe uitlatingen van andere 'fans' te melden via een speciaal nummer. Daar kunnen de locatiegegevens van de daders worden doorgegeven, waarna er opgetreden wordt. 'Er is geen plaats voor discriminatie bij Tottenham Hotspur', besluit het statement. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!