Nieuws

Grote aderlating voor FC Twente: Hilgers weken uitgeschakeld wegens liesblessure

Grote aderlating voor FC Twente: Hilgers weken uitgeschakeld wegens liesblessure

22-03-2023 22:48

FC Twente moet het de komende weken stellen zonder Mees Hilgers, meldt het Algemeen Dagblad. De centrumverdediger heeft een liesblessure overgehouden aan het duel met AZ. 

Hilgers viel afgelopen zondag tijdens de wedstrijd tussen FC Twente en AZ (2-1) geblesseerd uit. 'Een scan heeft uitgewezen dat er schade is aan de lies', schrijft het AD. Trainer Ron Jans zal de komende weken dan ook geen beroep kunnen doen op de talentvolle verdediger, die zich ook af moest melden bij Jong Oranje.

Dit is al de tweede tegenvaller voor FC Twente deze week. Eerder werd al bekend dat spits Manfred Ugalde de komende weken aan de kant staat wegens een knieblessure. De twintigjarige Costa Ricaan was de laatste drie duels vijf keer trefzer voor de Tukkers. Het missen van Ugalde en Hilgers is dus een grote aderlating voor FC Twente. 

De eerstvolgende Eredivisie-wedstrijd voor de ploeg van Jans staat op zaterdag 1 april gepland. De Tukkers gaan dan op bezoek bij Excelsior. Het duel begint om 18:45 uur in Rotterdam.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!