Reactie

Koeman geheimzinnig over speeltijd voor Wieffer: 'Daar zou ik niet bang voor zijn'

Koeman geheimzinnig over speeltijd voor Wieffer: 'Daar zou ik niet bang voor zijn'

20-03-2023 16:19 Laatste update: 16:24

Ronald Koeman zou er niet bang voor zijn om Mats Wieffer in de basis te zetten bij het Nederlands elftal. De bondscoach zal een belangrijke keuze moeten maken nu Frenkie de Jong is wegvallen.

Maandag werd bekend dat De Jong wegens een blessure niet mee kan doen tegen Frankrijk en Gibraltar. Dat betekent dat Koeman één optie minder over heeft voor zijn middenveld. Het betekent dat de kansen voor de debuterende Wieffer toenemen.

"Sinds gisteravond heb ik daar over nagedacht, maar ik ben er nog niet uit", begint Koeman op de persconferentie. De bondscoach geeft aan meerdere opties te hebben, waaronder Wieffer, die volgens hem uitblonk in de Klassieker. "Een verrassing? Dat zou kunnen. Jij doelt waarschijnlijk op Wieffer. Ik heb hem gisteren ook weer zien spelen, dus daar zou ik niet bang voor zijn."

"Ik heb hem geselecteerd op basis van het feit dat ik denk dat hij op dit niveau goed kan spelen", vervolgt de bondscoach, die wel aangeeft nog niet weet wat hij precies gaat doen. "Nu Frenkie wegvalt, zal er iemand anders spelen. Nogmaals, daar ben ik nog niet over uit", besluit hij.

@voetbalnieuwsvn Tegenvaller voor Oranje!🟠😞 #frenkie #frenkiedejong #frenkiedjong #bergwijn #stevenbergwijn #oranje #nederlandselftal #oranje #ronaldkoeman #koeman #voetbal #voetbalnieuws #daanjurgers #veerman #psv #joeyveerman #ajax #malen #donyellmalen #borussiadortmund ♬ Aesthetic - Tollan Kim

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!