Nieuws

Liverpool opnieuw geteisterd door corona-golf: duel met Arsenal afgelast

Liverpool opnieuw geteisterd door corona-golf: duel met Arsenal afgelast

05-01-2022 14:30 Laatste update: 14:31

Het duel tussen Arsenal en Liverpool in de halve finale van de Carabao Cup is afgelast. The Reds hebben te kampen met een groot aantal coronabesmettingen, waardoor het niet mogelijk is om een fatsoenlijk elftal op de been te brengen.

Afgelopen zondag fungeerde assistent-trainer Pepijn Lijnders nog als vervanger van manager Jürgen Klopp, die besmet was met het coronavirus. Woensdag kwam aan het licht dat ook de rechterhand van de Duitse eindverantwoordelijke geveld is door COVID-19 en inmiddels in quarantaine zit.  

Liverpool vermoedde al dat er meerdere positieve gevallen zouden zijn en verzocht daarom de EFL het treffen met The Gunners te annuleren. Dat verzoek is woensdag gehonoreerd. Op de clubsite wordt het verzoek uitgelegd door de nummer drie van de Premier League. 'Door de uitbraak beschikt Liverpool niet over voldoende spelers en personeel om de wedstrijd volgens het oorspronkelijke programma te laten doorgaan.'

De eigenlijke terugwedstrijd tussen beide ploegen wordt nu het eerste duel: op 13 januari gaat Arsenal op bezoek naar Anfield. De return staat gepland voor 20 januari in het Emirates Stadium. Het andere treffen in de strijd om de Carabao Cup is die tussen Tottenham Hotspur en Chelsea. De aftrap wordt woensdagavond om 20.45 uur gedaan op Stamford Bridge. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!