Reactie

Clásico-winnaar De Jong niet naar United: 'Ik ben heel gelukkig bij Barcelona'

Clásico-winnaar De Jong niet naar United: 'Ik ben heel gelukkig bij Barcelona'

19-03-2023 23:22 Laatste update: 23:26

Frenkie de Jong is een tevreden man na de gewonnen Clásico. De middenvelder stond weer in de basis en is 'gelukkig' bij de Catalanen.

"Ja ik ben heel tevreden. We hebben met 2-1 gewonnen en het gat is nu twaalf punten. Het ziet er goed uit", begint De Jong in de uitzending van Ziggo Sport. Even leek het de verkeerde kant op te vallen voor Barcelona, maar de goal van Marco Asensio werd afgekeurd. "Dat was natuurlijk een klap, maar gelukkig was het buitenspel. Ik heb het nog niet gezien maar buitenspel is buitenspel. Ik ben blij dat we gewonnen hebben."

Ook de rol van De Jong is drastisch veranderd bij Barcelona. De Oranje-international is onbetwist bij de club, iets waar het afgelopen zomer niet naar uitzag. "Het is een stuk beter ja, het geeft met veel voldoening. We staan nu eerste en ik speel bijna alles", aldus De Jong, die een transfer naar Manchester United van zich af praat. "Nee, dat denk ik niet. Ik ben in principe heel gelukkig bij Barcelona", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!