Nieuws

Heitinga 'kookt' na Klassieker: 'Hoorde dat het wel een andere kaart kon zijn'

Heitinga 'kookt' na Klassieker: 'Hoorde dat het wel een andere kaart kon zijn'

19 maart - 17:29
9

John Heitinga 'kookt' na afloop van de door Ajax verloren Klassieker tegen Feyenoord (2-3). De oefenmeester heeft ook zo zijn bedenkingen bij de beslissingen van scheidsrechter Danny Makkelie.

"Van binnen kook je wel", begint Heitinga voor de camera’s van ESPN. De trainer blikt terug op de tegengoals van Ajax. "Bij de goals die ik terug heb gezien doen we het gewoon niet goed. Er zijn afspraken gemaakt, die moet je nakomen. Die bal mag nooit verlengd worden (situatie bij de 2-3 van Feyenoord, red.). Je hebt gewoon koppeltjes."

Ook Makkelie en het hele arbitrale team is onderwerp van gesprek. "Er zijn wel een aantal momenten geweest", vervolgt Heitinga, die op een situatie van Oussama Idriss doelt. "Ik heb het nog niet gezien maar ik hoorde dat het wel een andere kaart had kunnen zijn. Ik ga ervanuit dat de mensen er met hun kennis en kunde kritisch naar hebben gekeken. Ik heb wel mijn twijfels, maar het zijn beslissingen die je niet in de hand hebt. We verliezen de wedstrijd overigens niet daardoor", besluit hij.

Ook Quilindschy Hartman kwam goed weg bij Feyenoord. De verdediger pakte vroeg in de wedstrijd zijn eerste gele kaart en maakte nog een flinke overtreding. Na 25 minuten zat de Klassieker er op voor hem.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie