Nieuws

Litmanen: 'Hij weet welke verwachtingen bij de club horen en maakt dat duidelijk'

Litmanen: 'Hij weet welke verwachtingen bij de club horen en maakt dat duidelijk'

19-03-2023 07:58 Laatste update: 08:09

Jari Litmanen heeft vertrouwen in John Heitinga als trainer van Ajax. Het clubicoon kijkt uit naar de Klassieker van zondagmiddag en stelt dat de Amsterdammers wel moeten winnen om nog aanspraak te kunnen maken op de titel.

Litmanen maakte in de jaren negentig furore bij Ajax en speelde tussen 2002 en 2004 samen met Heitinga. De Fin heeft lovende woorden over voor de huidige trainer van de Amsterdammers. "John herstelde in zijn eerste jaar van een zware knieblessure. Daarna werd hij een belangrijke speler voor Ajax", vertelt Litmanen in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Hij was een goede jongen en ik vind het mooi dat hij het nu zo goed doet. Hij zit al lang bij Ajax. John kent de club door en door. Hij weet welke verwachtingen bij de club horen en kan de spelers heel goed duidelijk maken hoe het is en wat het inhoudt om speler van Ajax te zijn."

Zondagmiddag nemen Ajax en Feyenoord het tegen elkaar op in de Johan Cruijff ArenA. Het belang van de wedstrijd hoef je volgens Litmanen niet uit te leggen. "De wedstrijd is altijd groot, ook als er verschil is op de ranglijst. Laat staan als je nu de stand erbij pakt en ziet dat de titel ook nog eens op het spel staat. Beide clubs hebben die vorm ook te pakken."

Litmanen begrijpt dat een verlies van Ajax op Feyenoord bijna gelijk staat aan het afscheid nemen van de titelaspiraties. "Dan wordt het met zes punten achterstand wel heel moeilijk, ja. Er zijn nog wel acht wedstrijden te spelen maar bovenin worden niet veel punten verspeeld. Feyenoord morst heel weinig punten." De gelouterde Fin wil zich echter niet wagen aan een voorspelling. "Hoe het nu zal eindigen? Aan een voorspelling waag ik me nooit. Ik heb respect voor Feyenoord, maar ben wel een Ajacied. Het maakt me dus niet uit, als Ajax maar wint en het kampioenschap weer in eigen hand krijgt."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!