Nieuws

Hancko analyseert zijn tegenstanders: 'Schrijf in mijn schrift wat ik moet doen'

Hancko analyseert zijn tegenstanders: 'Schrijf in mijn schrift wat ik moet doen'

15-03-2023 11:23

David Hancko bereidt zich voor elke wedstrijd enorm goed voor. De Feyenoord-verdediger heeft zelfs een schrift waarin hij aantekeningen maakt over zijn directe tegenstander.

De wedstrijddag verloopt altijd soepel voor Hancko. De echte voorbereidingen zijn dan namelijk al getroffen door de Slowaakse verdediger. "Het begint de avond ervoor, nog voordat ik ga slapen", vertelt Hancko in gesprek met Voetbal International. "In bed visualiseer ik alvast de wedstrijd, zie ik mezelf duels winnen, ballen wegkoppen. Grote kans dat ik in slaap val met een winnende tackle. Zodra ik wakker word, denk ik aan wat de trainers hebben verteld tijdens de meetings."

"Voor PSV-thuis dacht ik veel aan de runs van Guus Til, dat ik dus niet alleen gefocust kon zijn op Luuk de Jong, de spits", vervolgt de Feyenoorder. "Dat ik bij voorzetten vanaf de flank ook Til in de gaten moest houden. Ik kijk video’s, en schrijf in mijn schrift op wat ik moet doen. Dat helpt me echt. Over Burak Yilmaz schreef ik dat hij altijd net doet of hij diepgaat, maar dan de bal in de voeten wil hebben. Zodra ik dat heb opgeschreven, zit het in mijn hoofd. Elvis Manu gokt op de bal over de laatste lijn. Dat staat ook genoteerd en geeft me in de wedstrijd net die ene seconde extra."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!