Manchester City maakt dankzij meedogenloze Haaland gehakt van RB Leipzig

14-03-2023 22:49

Manchester City heeft in de achtste finale van de Champions League kinderlijk eenvoudig afgerekend met RB Leipzig. Mede dankzij vijf (!) doelpunten van Erling Braut Haaland werd het 7-0 in het Etihad Stadium.

Manchester City begon sterk aan het duel met Leipzig en kreeg al snel de eerste kans via Ilkay Gündogan. Even later was het Jack Grealish die in de zestien kon uithalen, maar zijn schot werd geblokt. In de twintigste minuut kregen The Citizens hulp van de arbitrage. Na een lichte handsbal van Benjamin Henrichs greep de VAR in. De bal ging op de stip en Erling Braut Haaland benutte die kans feilloos. Nog geen minuut later maakte de Noor er al 2-0 van. De spits reageerde alert op een schot van Kevin de Bruyne en kopte de van de lat terugkomende bal in het lege doel.

Na een half uur maakte de ploeg van Pep Guardiola een fout in de opbouw via Ederson en Rodri. De kans die daarop volgde voor RB Leipzig werd echter niet verzilverd. Man City ging daarna vrolijk verder met aanvallen en dat resulteerde vlak voor rust al in de 3-0. Ruben Dias dacht met een kopbal te scoren, maar de bal rolde nog op de lijn. Haaland zag zijn kans schoon en tikte zijn derde van de avond binnen.

Vlak na rust maakte Man City aan alle Duitse hoop een einde. Aanvoerder Gündogan zette de aanval zelf op en maakte vervolgens op aangeven van Grealish de 4-0. Niet veel later maakte Haaland zijn vierde van de middag. Nadat zijn kopbal nog gekeerd kon worden door voormalig Heracles Almelo-doelman Janis Blaswich, kon de Noor de rebound wel binnen knallen. Haaland wist van geen ophouden en maakte rond de 57ste minuut zijn vijfde van de avond, wederom uit een rebound.

Na krap een uur deelde Leipzig een speldenprik uit met een schot van afstand, gelost door Dominik Szoboszlai, maar gevaarlijk werden de Duitsers nauwelijks. Niet veel later werd Haaland naar de kant gehaald door Guardiola. De hoop op een recordaantal van zes goals in één Champions League-wedstrijd voor Haaland was zo vervlogen. In de slotfase werden beide ploegen nauwelijks meer gevaarlijk, totdat De Bruyne met een geweldige afstandsknal voor het mooiste doelpunt van de avond zorgde. Daarmee bepaalde de Belg de eindstand op 7-0.