Opinie

Feyenoord op achterstand: 'Als je eerder druk op de bal krijgt, gebeurt dat niet'

Feyenoord op achterstand: 'Als je eerder druk op de bal krijgt, gebeurt dat niet'

12-03-2023 21:02

Feyenoord kijkt halverwege de thuiswedstrijd tegen FC Volendam tegen een 0-1 achterstand aan. De Rotterdamse koploper kan het gat met directe achtervolger Ajax zondagavond weer vergroten tot drie punten, maar moet daarvoor nog vol aan de bak. Kenneth Perez en Marciano Vink, analisten van ESPN, vinden dat Feyenoord best wat meer druk op de Volendamse defensie mag uitoefenen.

"Het lijkt erop dat Feyenoord gaat scoren, maar ik sluit ook niet uit dat Volendam er nog een maakt", zo begint Perez. Hij voorspelde een zege voor de Rotterdammers, en verwacht dat nog steeds ondanks het vroege doelpunt van Daryl van Mieghem. "Ze hebben maar een keer verloren dit seizoen, maar dit is wat er kan gebeuren als je veel op de helft van de tegenstander speelt."

Volgens Vink had Feyenoord meer druk moeten uitoefenen op Volendam. "Die goal komt uit het feit dat Veerman met een simpele bal gevonden kan worden. Als je eerder druk op de bal krijgt, gebeurt dat niet. Daarmee dwing je fouten af en dat lijkt me beter dan te proberen om een hechte defensie kapot te spelen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!