Nieuws

Makaay voorspelt Eredivisie-topscorer: 'Hij scoort gemakkelijk en is tweebenig'

Makaay voorspelt Eredivisie-topscorer: 'Hij scoort gemakkelijk en is tweebenig'

08-03-2023 09:35
1

Roy Makaay verwacht dat Vangelis Pavlidis dit seizoen topscorer van de Eredivisie gaat worden. De voormalig spits van onder meer Feyenoord en het Nederlands elftal vindt de AZ'er een 'complete' spits.

"Je zou normaal de spitsen van de topclubs bovenaan de lijst verwachten", zegt Makaay tegeover De Telegraaf. "Luuk de Jong heeft natuurlijk veel wedstrijden gemist en begint pas de laatste wedstrijden een beetje in zijn ritme te komen. En bij Feyenoord is er niet één die er bovenuit steekt met een groot aantal doelpunten. De goals zijn meer verdeeld over een groot aantal aanvallers. Als het totale aantal goals verdeeld is, dan maakt het niet zo uit wie ze maakt. "

Makaay is erg gecharmeerd van Pavlidis. "Dat vind ik echt een heel goede spits. Hij is heel compleet, scoort gemakkelijk, is tweebenig en is belangrijk voor zijn team. Het is altijd lastig te voorspellen wie er aan het einde van de rit bovenaan de topscorerslijst zal staan, maar als ik er één moet noemen, dan is dat Pavlidis", aldus de voormalig Oranje-international.

Makaay ziet niet veel Nederlands spitsentalent rondlopen in de Eredivisie. "De spoeling is dun. Ik vind Brobbey wel heel talentvol, maar die moet nu eerst proberen vaste basisspeler te worden", aldus de oud-spits. "In mijn tijd had ik concurrentie van Patrick Kluivert, Dennis Bergkamp, Ruud van Nistelrooy, Jerrel Hasselbaink en Pierre van Hooijdonk. Ik denk dat Ronald Koeman blij is dat Memphis Depay afgelopen weekend in de basis stond en er twee maakte voor Atletico Madrid."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!