Nieuws

Jansen trots na zege AZ bij Lazio: 'We zijn er nog niet, zitten pas in de 'rust''

Jansen trots na zege AZ bij Lazio: 'We zijn er nog niet, zitten pas in de 'rust''

07-03-2023 21:35

AZ heeft dinsdagavond weten te stunten uit bij SS Lazio door de Italianen met 1-2 te verslaan in de eerste achtste finale van de Conference League. Trainer Pascal Jansen is trots op zijn elftal.

"Het eerste kwartier was overleven", aldus Jansen tegenover ESPN. De Alkmaarders kwamen eerst op een 1-0 achterstand door een goal van Pedro, maar daarna kwam AZ steeds beter in de wedstrijd. "We hebben onszelf gepresenteerd op een manier die AZ-waardig is. We hebben een van de betere ploegen in Europa onder druk weten te houden." 

"Helaas incasseer je een slordige goal", blikt Jansen terug. "Gelukkig kwamen we na vijftien á twintig minuten beter in de wedstrijd. De vandaag gescoorde doelpunten zijn onderdeel van hoe we het graag willen zien. We veroveren hoog op het veld de bal en weten twee keer goed te scoren."

Jansen wil echter niet te vroeg juichen. "We zijn er nog niet. Ik zei tegen de jongens net in de kleedkamer dat we pas in de rust zitten van de wedstrijd. We moeten dan ook nog de return spelen. Straks in het hotel is het even genieten, maar de focus ligt ook alweer op FC Groningen dit weekend."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!