Nieuws

'AZ komt handelingssnelheid tekort, Pavlidis en Odgaard een niveautje te laag'

'AZ komt handelingssnelheid tekort, Pavlidis en Odgaard een niveautje te laag'

07-03-2023 20:08
1

AZ begon niet al te sterk tegen SS Lazio in de achtste finale van de Conference League, maar bij rust staat het toch 1-1. Wim Kieft en Kees Jansma zijn echter niet te spreken over het spel van de Alkmaarders.

De ploeg van trainer Pascal Jansen kwam op achterstand door een goal van Pedro. Vlak voor rust zorgde Vangelis Pavlidis voor de gelijkmaker. "Een goede actie van Kerkez die er goed voorkomt. Aad de Mos zou zeggen: dit is een Wim Kieft-goal. Hier durven ze echt door te drukken."

"Maar ik vond dat ze met name veel handelingssnelheid te kort kwamen", gaat Kieft verder.  "Pavlidis en Odgaard zijn eigenlijk gewoon een niveautje te laag. Het gaat echt te snel voor hun. Lazio had zo vaak een overtalsituatie"

Kees Jansma sluit zich daarbij aan. "Het verschil was in de beginfase echt heel groot. Een beweging van Pedro in het midden en hij staat vrij. In die openingsfase gaat het inderdaad veel te snel."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!