Nieuws

Sarri sneert naar Feyenoord-fans in aanloop naar duel met AZ in Conference League

Sarri sneert naar Feyenoord-fans in aanloop naar duel met AZ in Conference League

06-03-2023 17:00
2

Maurizio Sarri heeft zich in aanloop naar het duel tussen SS Lazio en AZ Alkmaar lovend uitgelaten over het Nederlands voetbal. Toch is de Italiaanse trainer de duels met Feyenoord eerder dit seizoen nog niet vergeten.

"Ze hebben teams die technisch vaardig zijn, goede vleugelspelers", steekt Sarri van wal over het Nederlands voetbal. AZ kan op lovende kritieken rekenen van de Italiaan. "Die spelen op een heel hoog niveau. Als je Ajax loot denk je dat je daar aan zware kluif aan krijgt. Bij AZ heb je dat niet, die zou je eerder onderschatten, maar ze staan in de competitie maar een puntje achter Ajax. Het is een goede, technische club."

"Het niveauverschil met de Serie A is niet groot", vervolgt Sarri over de Nederlandse competitie. "De Eredivisie mist alleen een team van het niveau Napoli, maar verder zijn de clubs gelijkwaardig. Het enige dat ik niet leuk vind aan het Nederlandse voetbal, zijn de supporters van Feyenoord."

Feyenoord won eerder dit seizoen in eigen huis van Lazio. Sarri was het destijds niet eens met de goedkeuring van het winnende doelpunt van Santiago Gimenez. Ook zou de dug-out van de Italianen zijn bekogeld met zakken urine.

Dinsdag nemen Lazio en AZ het tegen elkaar op in de eerste achtste finale van de Conference League. De return wordt de week erna op de donderdag afgewerkt. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!