Nieuws

Scherpen verwachtte Oranje-oproep niet: 'Ze hebben me dus in de peiling'

Scherpen verwachtte Oranje-oproep niet: 'Ze hebben me dus in de peiling'

03-03-2023 22:56

Kjell Scherpen werd vrijdag behoorlijk verrast toen hij in de voorselectie van het Nederlands elftal werd opgenomen. De boomlange doelman ging dezelfde avond nog pijnlijk in de fout tegen AZ na een verkeerde inschatting op een schot van Jesper Karlsson.

De treffer van Karlsson bleek de enige in de wedstrijd, waardoor een balende Scherpen zich na het duel bij ESPN meldde. "Bij die goal kon ik meer doen, dat voelde ik meteen wel. Het is beslissend in deze wedstrijd. Ik stapte te laat uit voor de twee tegen twee en iemand bukte in de baan van het schot. Daar werd ik door verrast. Hij zou er alsnog niet inmogen van die afstand. Ik denk niet dat ik positioneel heel veel weg gaf, want mijn hand zat bij de bal, maar niet goed genoeg. Als die hand er wel goed zit, valt die bal buiten de paal."

Scherpen behoort tot de voorlopige selectie van Oranje, die 37 spelers telt. "Ik was wel verrast, ik heb me er niet mee bezig gehouden. Het is mooi dat je daarbij staat. Ik kreeg een mailtje van de teammanager van Oranje. Normaal krijg ik hem van Jong Oranje en nu niet, dat is mooi. Het zegt dat ze me in de peiling hebben en dat ik veel dingen goed doe. Maar als je voor de camera staat als doelman is het meestal omdat er iets niet goed gaat. Bij mij wordt nu naar die goal gekeken, dat is het leven van een keeper."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!