Nieuws

'Harde klap voor Leicester: Tielemans tot medio april aan de kant'

'Harde klap voor Leicester: Tielemans tot medio april aan de kant'

28-02-2023 16:09

Leicester City kan de komende weken niet op Youri Tielemans rekenen. De enkel van de middenvelder klapte duel in het duel met Arsenal en daardoor is de Belg tot medio april uitgeschakeld. 

Leicester verloor het duel van Arsenal en zag bovendien Tielemans geblesseerd wegvallen. Volgens Het Laatste Nieuws heeft de enkel van de speler een flinke doffert opgelopen en wordt de revalidatieperiode op zes weken geschat. Tielemans kon de wedstrijd niet afmaken en was na afloop op krukken te vinden.

België speelt eind maart twee interlands tegen Zweden en Duitsland voor de EK-kwalificatie en zal waarschijnlijk niet over Tielemans kunnen beschikken. Voor Leicester is het gemis ook groot: de ploeg staat slechts drie punten boven de degradatiestreep en speelt over twee weken tegen Chelsea FC.

Tielemans is dit seizoen een belangrijke schakel voor The Foxes. Met drie doelpunten en een assist in 23 wedstrijden lijkt het rendement wat laag, maar de Belg zorgt voor veel gevaar en versnelling op het middenveld. De marktwaarde van de speler wordt op transfermarkt geschat op ongeveer 40 miljoen euro. Onder meer Arsenal zou geïnteresseerd zijn in de Belg. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!