Nieuws

Gullit verwacht éénvoudig international: 'Ga ervan uit dat Koeman hem selecteert'

Gullit verwacht éénvoudig international: 'Ga ervan uit dat Koeman hem selecteert'

27-02-2023 23:04 Laatste update: 23:17

Als Ruud Gullit bondscoach was van het Nederlands elftal, dan zou hij Jerdy Schouten altijd selecteren. De voormalig Oranje-international is onder de indruk van het spel van de middenvelder van Bologna.

"Ik vind hem echt een goede voetballer", begint Gullit tegen Schouten, die via een live verbinding te gast is in de studio van Rondo op Ziggo Sport. "Hij is de ideale speler om met Frenkie de Jong op het middenveld te spelen. Hij wil altijd snel spelen, snel naar voren, je ziet het in zijn passing. Er zijn altijd momenten dat hij beslissend kan zijn als middenvelder. Ik ga ervan uit dat Ronald (Ronald Koeman, red.) hem selecteert", besluit hij.

Of Schouten de selectie van Oranje gaat halen, is de vraag. Kersvers bondscoach Ronald Koeman staat voor zijn eerste interlands in de EK-kwalificatiereeks. Op 24 maart staat het eerste duel tegen Frankrijk op het programma, drie dagen later wordt er tegen Gibraltar gespeeld.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!