Nieuws

Wereldkampioen en succescoach Scaloni verlengt contract bij Argentijns elftal

Wereldkampioen en succescoach Scaloni verlengt contract bij Argentijns elftal

27-02-2023 19:00

Lionel Scaloni heeft zijn contract als bondscoach van Argentinië met drie jaar verlengd. Dat meldt Fabrizio Romano maandagavond. De 44-jarige succescoach werd in de winter wereldkampioen met La Albiceleste.

Prestaties die ervoor hebben gezorgd dat Scaloni maandagavond tijdens het FIFA-gala bovendien zou worden verkozen tot beste trainer van het afgelopen jaar. In 2018 maakte hij zijn entree als bondscoach van de Argentijnen, om drie jaar later de eerste Copa América in 28 jaar tijd in de wacht te slepen. Samen met Lionel Messi wordt hij beschouwd als de grote architect die in Qatar ook de wereldbeker veroverde. In de finale werd Frankrijk na strafschoppen verslagen.

In de jaren daarvoor was hij vooral de assistent van huidig Sevilla-trainer Jorge Sampaoli. Als speler kwam hij onder meer uit voor West Ham United, Lazio Roma en Atalanta Bergamo. Hij zal in ieder geval ook tijdens het eerstvolgende WK, in 2026 in Noord-Amerika, de wereldtitel verdedigen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!