Nieuws

Arteta: 'Buitenspelers worden vaak getrapt, maar we kunnen het niet beheersen'

Arteta: 'Buitenspelers worden vaak getrapt, maar we kunnen het niet beheersen'

25-02-2023 09:21 Laatste update: 09:35

Arsenal-aanvaller Bukayo Saka heeft dit seizoen veelal te maken met harde tackles op hem. Manager Mikel Arteta stelt dat het de verantwoordelijkheid is van de scheidsrechters om dit soort spelers in bescherming te nemen, maar ziet een probleem opkomen in de competitie.

Arteta kreeg op de persconferentie voorafgaande aan het duel met Leicester City de vraag of Saka genoeg in bescherming wordt genomen. "Ik ben er van overtuigd dat scheidsrechters het spel proberen te leiden op de best mogelijke manier. Er gaat veel aandacht uit naar Bukayo en we moeten rekening houden wat tegenstanders doen. Vanzelfsprekend moet de arbitrage hun verantwoordelijkheid nemen", begint de Spanjaard. "We kunnen niet controleren wat een tegenstander doet of wat een scheidsrechter in een split second beslist. We kunnen het gewoon niet beheersen. Buitenspelers worden vaak getrapt, maar wij moeten er voor zorgen dat hij een betere speler wordt. Dat is het."

De manager van Arsenal kreeg ook vragen naar de contractsituatie van de Engelsman. Naar verluidt zijn The Gunners en de speler zelf bezig met een contractverlenging. "Vanzelfsprekend hebben we de intentie om zijn contract te verlengen. Als dat gebeurt is dat fantastisch nieuws voor de club."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!