Nieuws

Anekdote over Mourinho: 'Daar stond gewoon letterlijk de uitslag van de finale op'

Anekdote over Mourinho: 'Daar stond gewoon letterlijk de uitslag van de finale op'

22-02-2023 23:22

Wesley Sneijder vertelde woensdagavond aan tafel bij RTL7 een bijzondere anekdote over José Mourinho. De Nederlandse recordinternational en The Special One breikten in 2010 samen de finale van de Champions League en wisten hem ook te winnen.

Het een betreft een zogenaamde 'voorspellende gave', die Mourinho deelde met Marco Materazzi. "Mourinho riep hem een paar weken van te voren naar zijn kantoor", aldus Sneijder. "Toen zei hij: hier heb je een brief. Ik doe hem in een envelop. Maak hem open na de finale. Daar stond gewoon letterlijk de uitslag op van die wedstrijd tegen Bayern München. Dat is bijzonder."

Internazionale won de finale met 0-2 van Bayern München. Diego Milito maakte beide treffers. Sneijder speelde de volle negentig minuten en was met een assist op de eerste goal ook nog eens van absolute waarde. Later dat jaar bereikte hij met het Nederlands elftal de WK-finale.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!