Nieuws

Jans neemt het op voor Twente-selectie: 'Het is hun eigen verantwoordelijkheid'

Jans neemt het op voor Twente-selectie: 'Het is hun eigen verantwoordelijkheid'

21-02-2023 20:12

Ron Jans neemt het op voor zijn selectie. De spelers van FC Twente ontvingen veel kritiek nadat ze carnaval gingen vieren na de 2-0 nederlaag tegen Go Ahead Eagles, maar volgens de oefenmeester van de Tukkers is dat hun eigen verantwoordelijkheid.

Jans besloot zijn spelers niet te verbieden om carnaval te gaan vieren. "Iedereen geeft leiding op zijn eigen manier", zegt de hoofdtrainer tegenover ESPN. "Ze hebben mij echt niet om toestemming gevraagd. Zondagavond en maandag waren ze vrij. Dan ben ik niet iemand die dat gaat controleren." Jans beleefde zelf een sombere avond. "Ik had 's avonds niet eens zin om nog voetbal te kijken. Ik was er zo ziek van..."

"Maar ik ga niet controleren wat mijn spelers 24 uur per dag doen", vervolgt hij. "Ik vind dat ze ook mens zijn. Als zij van te voren dit hebben afgesproken, dan moeten ze dat voor zichzelf beslissen. Ik wil dat wij leren van die wedstrijd en dat we er gewoon staan. Maandag was al gepland als vrije dag, in de arbeid-rustverhouding richting PSV."

Jans is van mening dat het wellicht goed was dat zijn selectie even gefocust was op andere zaken. "Ik was er niet van op de hoogte, maar je kunt af en toe best iets anders gaan doen. Dat is ook carnaval vieren. Dat zit bij een heleboel mensen in het bloed. Dat ga ik ze dan niet afpakken. Het is hun eigen verantwoordelijkheid."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!