Nieuws

Slot kiest voor Dilrosun als vervanger van Kökçü, AZ kent geen verrassingen

Slot kiest voor Dilrosun als vervanger van Kökçü, AZ kent geen verrassingen

18-02-2023 20:07 Laatste update: 20:24

Arne Slot kiest er in de derby tegen AZ voor om Javairo Dilrosun als aanvallende middenvelder te positioneren. Quinten Timber neemt hierdoor de positie van de geschorste Orkun Kökçü over.

Kökçü liep afgelopen week tegen een schorsing op door zijn vijfde gele kaart te pakken op bezoek bij SC Heerenveen. De middenvelder ontbreekt daardoor vanavond bij de Rotterdammers als ze het opnemen tegen nummer twee AZ. Mats Wieffer complementeert het middenveld van de Rotterdammers naast Timber en dus Dilrosun die aanvallend op het middenveld zal starten.

Alireza Jahanbakhsh en Oussama Idrissi vormen samen met Santiago Gimenez de aanval bij Feyenoord. Igor Paixão zal hierdoor op de bank beginnen. Voor Jahanbakhsh is het een weerzien met zijn oude ploeg. De Iraniër speelde eerder al drie seizoenen voor de club uit Alkmaar. Bij AZ zijn er geen verrassingen in het basiselftal. Pascal Jansen wijzigt zijn ploeg niet na de 5-0 overwinning op Excelsior een week eerder. Voor Jordy Clasie is het ook een speciale ontmoeting. De middenvelder doorliep de jeugdopleiding bij Feyenoord en vertrok na jaren van trouwe dienst voor vijftien miljoen euro naar de Premier League.

Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Pedersen, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber; Jahanbakhsh, Dilrosun, Idrissi; Gimenez


Opstelling AZ: Ryan; Sugawara, Hatzidiakos, Goes, Kerkez; Reijnders, Clasie, Mijnans; Odgaard, Pavlidis, Karlsson

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!