Ajax en PSV opgelet: goede generale voor Europa League-opponenten Union en Sevilla

11-02-2023 20:46

Union Berlin en Sevilla hebben allebei een goede generale gespeeld voor de Europa League-wedstrijden tegen Ajax en PSV. De Duitsers wonnen op bezoek bij RB Leipzig (1-2), terwijl de Spanjaarden in eigen huis te sterk waren voor RCD Mallorca (2-0).

RB Leipzig – Union Berlin: 1-2

Union speelde zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen RB Leipzig. De club uit de Duitse hoofdstad keek na 24 minuten tegen een achterstand aan door een doelpunt van Benjamin Henrichs, maar wist het in de tweede helft om te buigen. Janik Haberer en Robin Knoche waren de doelpuntenmakers, waardoor de eindstand op 1-2 werd gebracht. Door de overwinning van Union houdt het zicht op de bovenste twee plekken in de Bundesliga. Die zijn nu vergeven aan Borussia Dortmund en Bayern München.

Sevilla – Mallorca: 2-0

Ook het geplaagde Sevilla deed zaterdag goede zaken. De Andalusiërs waren met 2-0 te sterk voor Mallorca en wonnen daarmee hun vierde thuisduel op rij. WK-smaakmaker Youssef En-Nesyri en voormalig PSV-target Bryan Gil waren goed voor de doelpunten. Door de overwinning van Sevilla neemt het voorlopig afstand van de degradatiezone. Het gat met nummer achttien Valencia bedraagt momenteel vier punten.

De wedstrijd tussen Ajax en Union Berlin wordt donderdagavond om 18.45 gespeeld. PSV reist af naar Sevilla en trapt om 21.00 af in Andalusië.