Nieuws

Go Ahead baalt stevig van arbitrage: 'Weet niet wat er nog meer moet gebeuren'

Go Ahead baalt stevig van arbitrage: 'Weet niet wat er nog meer moet gebeuren'

10-02-2023 11:46 Laatste update: 13:46
1

Go Ahead Eagles-trainer René Hake was na afloop niet te spreken over scheidsrechter Edwin van de Graaf. De leidsman had met twee niet toegekende penalty’s veel invloed op de 1-0 nederlaag tegen ADO Den Haag.

Tijdens het bekerduel was de VAR niet aanwezig, maar die zou hoogstwaarschijnlijk tweemaal in hebben gegrepen om Van de Graaf naar het scherm te roepen. "Naar mijn mening moet de bal minimaal een keer op de stip, in de eerste helft. Volgens mij raakt hij gewoon de voet. Ik weet niet wat er nog meer moet gebeuren", aldus Hake tegenover ESPN. "En die tweede, dat is aan het shirt trekken."

"Het was een heel moeilijke wedstrijd. We hebben heel hard gewerkt en een beetje geluk gehad", is ADO-trainer Dick Advocaat realistisch. "Het was een honderd procent penalty, dat ben ik met je eens. Maar ze hebben genoeg kansen gehad om niet de scheidsrechter de schuld te geven."

Hake steekt tevens de hand in eigen boezem. "Los van de penalty's, we hadden goals kunnen en moeten maken. Maar als je met 0-1 voorkomt via een strafschop, dan is het wel een stuk makkelijker."

Saillaint detail: Van de Graaf kwam op de bakfiets naar de wedstrijd toe. Op Instagram doken beelden daarvan op. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!