Transfernieuws

'Utrecht zoekt het weer in Griekenland en praat met tweevoudig international'

'Utrecht zoekt het weer in Griekenland en praat met tweevoudig international'

27-12-2021 12:51

Tasos Chatzigiovanis staat op de radar bij FC Utrecht. De vleugelaanvaller van Panathinaikos, die twee keer uit mocht komen voor het Griekse nationale elftal, loopt na dit seizoen uit zijn contract.

Volgens het Griekse medium Sport24 praat Utrecht al op informele wijze met Chatzigiovanis, die graag in het buitenland zou willen spelen. Hij kwam nog nooit uit voor een andere club dan Panathinaikos, maar zou op 24-jarige leeftijd wel toe zijn aan iets anders. Omdat zijn contract afloopt, staat het hem vrij om vanaf 1 januari officieel met de Domstedelingen te onderhandelen.

Als de twee partijen tot een akkoord komen, zal het dus om een zomerse transfer gaan. Het is niet de verwachting dat Utrecht in januari een transfersom gaat betalen om Chatzigiovanis eerder los te weken. Tasos Douvikas, die al in de Domstad speelt, zal dus zeker nog een half jaar moeten wachten tot hij een landgenoot mag begroeten.

Chatzigiovanis is één van de betere Griekse vleugelaanvallers, maar krijgt weinig kansen bij zijn club. Topclubs in de Super League halen namelijk graag buitenlandse spelers en dat betekent dat de 24-jarige aanvaller het dit seizoen met zeven basisplaatsen moest doen. Daarin scoorde hij één keer. In de voetbaljaargang 2019/2020 maakte hij in 32 competitiewedstrijden acht goals voor Panathinaikos.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!