Inter verslaat zonder Dumfries en De Vrij onmachtig Milan in stadsderby

05-02-2023 22:44 Laatste update: 22:46

Internazionale heeft aan het langste eind getrokken in de Derby della Madonnina tegen AC Milan. De ploeg van trainer Simone Inzaghi was heer en meester in San Siro, al blijkt dat niet direct uit de einstand: 1-0.

Denzel Dumfries begon op de bank en bleef daar ook de hele wedstrijd zitten. Hij zag hoe Lautaro Martínez zijn ploeg na dik een halfuur op voorsprong bracht. Uit een corner kopte de Argentijnse aanvaller de bal achter doelman Ciprian Tatarusanu.

Internazionale controleerde de wedstrijd daarna volledig. AC Milan kon vrijwel niets bewerkstelligen. Het eerste echte schot van de roodzwarten werd pas in de 58ste minuut gelost. Het was tekenend voor het erbarmelijke aanvalsspel van de ploeg van trainer Stefano Pioli. Een mooie vrije trap van Théo Hernandez was het enige echte goede wapenfeit dat ontstond.

In de slotfase mocht Romelu Lukaku wederom een aantal minuten maken bij Inter. De Belgische spits worstelt al vrijwel het gehele seizoen met blessures. In de blessuretijd leek Martínez zijn tweede van de wedstrijd te maken, maar de VAR constateerde buitenspel.

Zodoende verstevigt Internazionale haar tweede plaats in de Serie A. Het enorme gat met koploper Napoli bedraagt desondanks nog steeds dertien punten. Milan vinden we terug op plek zes. Voor hen is er nog geen man overboord, want vrijwel alle resterende clubs in de Italiaanse top staan zeer dicht bij elkaar.