Nieuws

Van Wonderen wijzigt op twee plekken: Bruma maakt tegen Utrecht Heerenveen-debuut

Van Wonderen wijzigt op twee plekken: Bruma maakt tegen Utrecht Heerenveen-debuut

04-02-2023 19:28

Jeffrey Bruma maakt zaterdagavond meteen zijn debuut voor sc Heerenveen in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. De ervaren centrumverdediger krijgt het vertrouwen van trainer Kees van Wonderen.

Heerenveen verloor vorige week zaterdag met 1-3 van Vitesse, waardoor Van Wonderen nu reden ziet om zijn elftal te wijzigen. Joost van Aken zit zodoende op de bank. De voor miljoenen vertrokken Amin Sarr wordt in de aanval vervangen door Antoine Colassin. Sarr tekende vlak voor het sluiten van de transfermarkt een lucratief contract in Frankrijk bij Olympique Lyon.

Michael Silberbauer stelt dezelfde elf namen op als in het spektakelstuk tegen AZ van vorige week. Dat resulteerde in een 5-5 gelijkspel. De ogen zullen bij de Domstedelingen vooral zijn gericht op Anastasios Douvikas, die tegen AZ goed was voor een hattrick en twee assists.

Opstelling FC Utrecht: Barkas; Klaiber, Van der Hoorn, Sagnan, Viergever; Bozdogan, Toornstra, Van der Streek; Booth, Douvikas, Boussaid.

Opstelling sc Heerenveen: Mous; Haye, Bochniewicz, Bruma; Tahiri; Van Ewijk, Köhlert, Olsson, Van Amersfoort; Colassin, Van Hooijdonk.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!