Nieuws

Bemoedigende woorden van Brands voor Fledderus: 'Hem kennende komt hij wel terug'

Bemoedigende woorden van Brands voor Fledderus: 'Hem kennende komt hij wel terug'

03-02-2023 20:26

Volgens Marcel Brands moet Mark-Jan Fledderus zijn ontslag bij FC Groningen zien als een goede les. De algemeen directeur van PSV ging in gesprek met de NOS kort in op de situatie van technisch directeuren in de Eredivisie. Zelf stelde hij in januari Earnest Stewart aan voor die functie bij de Eindhovenaren.

"Je ziet dat clubs ermee worstelen", aldus Brands. "Het is lastig stabiele menen te vinden die het vak willen leren en ook de kans krijgen daarin door te groeien. Je moet het niet onderschatten. Ik vind dat je heel hard moet werken – en daar is niets mis mee – en je moet breed georiënteerd zijn. Bovendien is het een ervaringsvak. Zelfs ik kom steeds weer nieuwe dingen tegen."

Hij vindt dat er in Nederland moet worden gekeken of er mogelijkheden zijn om mensen voor de baan op te leiden. "Daar zijn we goed in. We leiden goede coaches op. Ik denk dat wij een land zijn dat uitermate geschikt is om goede td's op te leiden."

De oud-bestuurder van onder meer RKC Waalwijk, AZ en Everton stelt dat Fledderus zich niet teveel van zijn ontslag moet aantrekken. "Ik denk dat het voor hem een goede les is. Hij is in het begin heel succesvol geweest, de laatste tijd wat minder. Dan krijg je kritiek en dat hoort uiteindelijk allemaal bij het vak en het leven van een td". Hij heeft tot sloet bemoedigende woorden voor zijn collega. "Hem kennende komt hij wel terug."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!