Reactie

Tadic over verwachtingspatronen bij Feyenoord en PSV: Zegt iets over die clubs

Tadic over verwachtingspatronen bij Feyenoord en PSV: "Zegt iets over die clubs"

02-02-2023 10:39

Dusan Tadic vraagt de Ajax-fans om begrip over de veranderde situatie bij de Amsterdammers. Volgens de Servische captain is het allerminst vanzelfsprekend dat de topclub het ene succes na het andere behaald.

Sinds het vertrek van Erik ten Hag naar Manchester United is Ajax een schim van de ploeg die in de afgelopen seizoenen hogen ogen gooide in zowel de competitie, als in Europa. Alfred Schreuder moest een reeks van zeven duels zonder zege bekopen met zijn ontslag. Inmiddels staat John Heitinga als interim-trainer voor de groep in de hoofdstad. "Kritiek is normaal bij zo'n grote club", zegt Tadic in een interview met Ajax Life.

Volgens de linksbenige aanvaller mogen de prestaties van de afgelopen jaren meer gewaardeerd worden. "Ik geef je een voorbeeld. Vorig jaar werden we kampioen en wonnen we alle groepswedstrijden in de Champions League", aldus Tadic. "Maar hoe kijken mensen terug op dat seizoen? Als niet heel bijzonder. Mede omdat we van Benfica verloren en de laatste wedstrijden niet heel goed speelden."

Aan de andere kant werd de bekerwinst van PSV en het bereiken van de Conference League-finale bij Feyenoord als grote successen beschouwd. "Dat zegt iets over die clubs, maar zeker ook over Ajax. Soms moeten we bij Ajax waarderen wat we hebben bereikt. De verwachtingen mogen hoog zijn, moeten hoog zijn, maar een mate van realisme is ook belangrijk."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!