Ingehaalde wedstrijd krijgt winnaar: RKC dankzij prachtgoals langs Go Ahead Eagles

01-02-2023 22:03

RKC Waalwijk heeft woensdagavond met 3-1 gewonnen van Go Ahead Eagles. Met onder andere een uitblinkende Mats Seuntjens hebben de Brabanders een gat van zes punten geslagen met de club uit Deventer.

Het duel tussen RKC en Go Ahead Eagles stond eigenlijk al eerder op de planning, maar werd afgelast door de hevige sneeuwval. Twee weken later begonnen de clubs dan toch aan de wedstrijd, met de thuisploeg die de eerste stoot uitdeelde.

Nadat Go Ahead hevig appelleerde voor een strafschop, sloeg RKC aan de andere kant toe. Na een goede voorzet van Yassin Oukili was het Seuntjes die van dichtbij binnen schoot. Het elftal van Joseph Oosting had de wedstrijd dan ook in handen, maar vlak voor rust waren het de gasten die wat terug deden. Jose Fontán schoot prachtig raak uit een vrije trap van Olivier Edvardsen.

In de tweede helft was de wedstrijd in evenwicht, maar aan het eind van het duel was het RKC dat de genadeklap uitdeelde. Twee keer stond Seuntjens aan de basis van een doelpunt. Eerst wist hij Michiel Kramer te bereiken en vijf minuten later was het Yassin Oukili die de wedstrijd in het slot gooide. Dat deed hij met een heerlijke krulbal die via de onderkant van de lat binnen plofte.

Door de overwinning van RKC staat het nu op de negende plaats, zes punten boven nummer twaalf Go Ahead Eagles.