Nieuws

River Plate profiteert van Fernández-deal en noteert nieuw transferrecord

River Plate profiteert van Fernández-deal en noteert nieuw transferrecord

01-02-2023 09:04

De transfer van Enzo Fernández naar Chelsea heeft ook de clubkas van River Plate flink gespekt. De Argentijnse middenvelder heeft met zijn overstap naar de Premier League het transferrecord van zijn voormalige werkgever verbroken.

Chelsea maakte dinsdagavond laat de transfer van Fernández wereldkundig. De Londense grootmacht bereikte een akkoord met Benfica over een transfersom van maar liefst 121 miljoen euro. Nog nooit betaalde een Premier League-ploeg zo'n hoog bedrag voor een speler. Argentijnse media melden dat ongeveer een derde van het astronomische bedrag naar River Plate gaat wegens een doorverkoopclausule. De Argentijnse topclub kan dus een bedrag van zo'n 41 miljoen euro bijschrijven.

Nog nooit ontving River Plate zo'n hoog bedrag voor een speler. Het transferrecord stond op naam van Javier Saviola, die in 2001 voor een bedrag van 35 miljoen euro naar FC Barcelona vertrok.

Fernández maakte in juli vorig jaar voor zo'n tien miljoen de overstap van River Plate naar Benfica. Dat bedrag kon naar verluidt middels bonussen nog oplopen tot achttien miljoen euro. Het grootste talent van het WK in Qatar heeft zijn oude club in totaal dus een bedrag van tussen de 51 miljoen euro en 59 miljoen euro opgeleverd.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!