Transfernieuws

'Sparta incasseert miljoenenbedrag: AZ troeft Feyenoord af in strijd om Mijnans'

'Sparta incasseert miljoenenbedrag: AZ troeft Feyenoord af in strijd om Mijnans'

31-01-2023 17:30 Laatste update: 18:15

Niets lijkt een transfer van Sven Mijnans naar AZ nog in de weg te staan. Volgens De Telegraaf is de 22-jarige middenvelder akkoord gegaan met het contractaanbod van de Alkmaarders en gaat hij tot medio 2027 tekenen.

De ochtendkrant rept in haar berichtgeving over een 'miljoenencontract' dat klaarligt voor de spelverdeler van de huidige nummer zes van de Eredivisie. Inmiddels zou Mijnans al de medische keuring in Noord-Holland hebben doorstaan.

De profloopbaan van de middenvelder leest als een jongensboek: op zijn achttiende speelde Mijnans nog voor de amateur, vier jaar later volgt de stap naar de top van Nederland. Dit seizoen is hij éen van de grote smaakmakers bij Sparta, een ijzersterk seizoen doormaakt. 

De Telegraaf weet dat Mijnans vooral kiest voor AZ - dat vier plekken hoger op de ranglijst dan Sparta staat - met het oog op zijn eigen ontwikkeling. Met het aantrekken van de technisch begaafde voetballer troeft AZ onder meer Feyenoord en Hertha BSC af. De Rotterdammers vingen eerder al bot in de strijd om Ramiz Zerrouki.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!