Breaking news

AZ troeft concurrentie af: Mijnans neemt afscheid van Sparta en tekent in Alkmaar

AZ troeft concurrentie af: Mijnans neemt afscheid van Sparta en tekent in Alkmaar

31-01-2023 21:00 Laatste update: 21:05

Vlak voor het verstrijken van de transferdeadline heeft AZ Sven Mijnans opgepikt. De 22-jarige middenvelder maakt de overstap van Sparta Rotterdam en tekent een contract tot 2028 bij de club uit de Zaanstreek.

AZ maakt dinsdagavond bekend dat Mijnans bij de club heeft getekend. Afgelopen zaterdag werd bekend dat met Feyenoord, PSV, FC Twente en AZ zowat de hele Nederlandse top achter Mijnans aan zat. De Alkmaarders blijken uiteindelijk het meest slagvaardig te zijn. Hoeveel de club uiteindelijk voor de middenvelder heeft neergeteld, is onduidelijk.

Mijnans kan niet wachten aan de slag te gaan in Alkmaar. "Er wordt aanvallend voetbal gespeeld en er ligt altijd een plan klaar voor spelers om zich te ontwikkelen. Ik denk dat dat perfect bij mij past. Ik wil zo veel mogelijk prijzen winnen met AZ en natuurlijk zoveel mogelijk minuten maken. Dit jaar al, maar zeker ook richting het nieuwe seizoen. Dat ik hier ben, maakt me trots."

Directeur voetbalzaken Max Huiberts is blij met de komst van Mijnans. "Het is heel prettig dat Sven op verschillende posities kan spelen. Het is inzichtelijk een hele sterke speler en dat inzicht heb je nodig als je vaak in kleine ruimtes komt te spelen. De meeste wedstrijden spelen we op de helft van de tegenstander. Dan heb je spelers nodig met intelligentie, spelers die creatief zijn. Ik denk dat hij over al die kwaliteiten beschikt."

Gezien de blessure van Dani de Wit komt het voor AZ goed uit dat Mijnans aan de selectie is toegevoegd. De creatieveling van Sparta staat symbool voor het goede seizoen van de club uit Rotterdam: hij wist dit seizoen drie keer tot scoren te komen en vijf assists te geven.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!