Reactie

Van Nistelrooij geeft Veerman basisplaats: 'Dat is wel de achterliggende gedachte'

Van Nistelrooij geeft Veerman basisplaats: 'Dat is wel de achterliggende gedachte'

28-01-2023 16:23

In het stadion oogt het momenteel rustig bij PSV, maar daar is volgens Ruud van Nistelrooij geen sprake van. De oefenmeester van de Eindhovenaren hoopt met Joey Veerman in de basis en een 'gretige' Fabio Silva op de bank het sentiment om te draaien tegen Go Ahead Eagles.

Na de nederlaag tegen FC Emmen nam Van Nistelrooij zelf het woord 'crisis' in de mond. Dat daar sprake van is, merkt de oefenmeester intern. "Kom maar eens naar de Herdgang, het is daar anders", begint de trainer in gesprek met ESPN. "Voor Emmen was het al niet ontspannen, want daarvoor laat je ook punten liggen. Het speelde al wat langer intern en vandaar benoem ik het zelf omdat ik me er zorgen om maak."

Veerman en Silva

Een overwinning is het recept om de crisis enigszins weg te nemen, beseft van Nistelrooij. Dat doet hij zaterdag met Veerman in de basis. Is dat om meer kansen te creëren? "Dat is wel de achterliggende gedachte", vervolgt de trainer. "We creëren veel maar we willen nog meer op de helft van de tegenstander komen. Met Joey heb je iemand die dingen open kan breken."

Waar de Volendammer in de basis staat, zit een ander op de bank. Kersvers aanwinst Silva begint naast Van Nistelrooij. "Hij oogt gretig, ambitieus en fit", liet de oefenmeester los over zijn nieuwste aanvallende versterking. "Hij zit niet in die slechte reeks van wedstrijden die wij achter de rug hebben. Hij komt lekker op de training en is vrij, dat is prettig om te zien."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!