Reactie

Kreek verwacht dat Heitinga dit seizoen niet meer terugkeert als Jong Ajax-trainer

Kreek verwacht dat Heitinga dit seizoen niet meer terugkeert als Jong Ajax-trainer

28-01-2023 11:49

John Heitinga keert dit seizoen niet meer terug bij Jong Ajax, verwacht Michiel Kreek. De huidig trainer van de beloften uit Amsterdam zag Heitinga doorgeschoven worden naar het eerste elftal en neemt nu zelf de honneurs waar.

Door het ontslag van Alfred Schreuder is het Heitinga die de taken in ieder geval voorlopig op zich neemt in de hoofdmacht van Ajax. Dat betekent dat Kreek de leiding krijgt over Jong Ajax, dat vrijdag nog met 1-1 gelijkspeelde bij Helmond Sport. Volgens de oefenmeester keert Heitinga niet meer terug in zijn voormalig functie.

"Volgens mij is in het persbericht aangegeven dat John is doorgeschoven naar de staf van het eerste elftal, dus dat is duidelijk", begon Kreek voor de camera’s van ESPN. Die constatering is opmerkelijk te noemen, aangezien niet in het persbericht van Ajax stond dat Heitinga voor de lange termijn wordt doorgeschoven.

Met Heitinga aan het roer werkt Ajax toe aan de wedstrijd tegen Excelsior. Die wordt zondag om 14.30 afgewerkt op Kralingen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!