Transfernieuws

'Kooplustig Chelsea hervat gesprekken met Benfica over monstertransfer Fernández'

'Kooplustig Chelsea hervat gesprekken met Benfica over monstertransfer Fernández'

23-01-2023 15:34 Laatste update: 15:39

Volgens de Engelse kwaliteitskrant The Guardian gaat Chelsea een hernieuwde poging ondernemen om Enzo Fernández los te weken bij Benfica. Eerdere avances van de met geld smijtende The Blues werden resoluut afgewezen door As Águias.

In navolging van het Portugese Record, maakt nu ook het doorgaans goed ingevoerde dagblad melding van de ontwikkeling. Tot op heden was Chelsea niet van plan om te voldoen aan de gelimiteerde transfersom in het contract van de Argentijns international. Fernández mag voor een afkoopsom van 120 miljoen euro vertrekken bij Benfica. The Guardian stelt over bronnen te beschikken waaruit blijkt dat nog deze week de onderhandelingen over een eventuele transfer worden hervat.

Eerder trok Benfica-trainer Roger Schmidt fel van leer over de handelswijze van Chelsea. Het is nog niet bekend of de Londenaren nu wél aan de vraagprijs van de Portugese topclub willen voldoen. In het elftal van de Duitse trainer is het Talent van het WK 2022 een vaste basiskracht.

Sinds de overname van Chelsea door Todd Boehly wordt er met miljoenen gestrooid. Deze winterse transferperiode maakten Andrey Santos, Benoît Badiashile, Mykhailo Mudryk en Noni Madueke al de permanente overstap naar Stamford Bridge en kwam João Félix op huurbasis over. In totaal werd er door de nieuwe eigenaar sinds de zomer van 2022 al zo'n 500 miljoen euro (!) aan nieuwe spelers uitgegeven.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!