Nieuws

Van Hooijdonk: 'Hoe wil je dan dominant aan de bal zijn zoals in de goede tijd'

Van Hooijdonk: 'Hoe wil je dan dominant aan de bal zijn zoals in de goede tijd'

23-01-2023 09:33 Laatste update: 09:43

Pierre van Hooijdonk is niet te spreken over het niveau van de backs van Ajax. De Amsterdammers werkten zich achterin meermaals in de problemen tegen Feyenoord en zouden volgens de analist niet meer in staat zijn om dominant te voetballen.

Van Hooijdonk geeft bij Studio Voetbal aan een intense en boeiende wedstrijd te hebben gezien. De voormalig prof vond het niveau van Ajax flink tegenvallen en zag dat met name terug op de back-posities. "Als je het verschil ziet in backs… Je bent Mazraoui en Blind verloren, voor niets. Dan heb je Sánchez nu aan de ene kant staan en Bassey aan de andere kant. Dat is voetballend vier klassen minder. Hoe wil je dan dominant aan de bal zijn zoals Ajax in de goede tijd was?"

Rafael van der Vaart sluit zich aan bij de woorden van Van Hooijdonk en oordeelt ook hard over Ajax. "Jezus, wat is dat slecht. Feyenoord komt met druk, maar als je daar twee of drie keer onderuit voetbalt, dan ben je eruit. Dan komen ze geen druk meer zetten. Ajax was zichzelf in de problemen aan het voetballen. Dit is gewoon een tekort aan kwaliteit. Er is niemand die de vorm heeft om de bal bij zich te houden en de juiste keuzes te maken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!