Newcastle beleeft frustrerend gelijkspel, Werder Bremen krijgt pak slaag

21-01-2023 20:53

Newcastle United heeft zaterdagavond een teleurstellend gelijkspel geboekt tegen Crystal Palace, de ploeg die onlangs nog gelijkspeelde tegen Manchester United. Werder Bremen is desastreus aan de hervatting van de Bundesliga begonnen en kreeg een pak slaag van FC Köln.

Crystal Palace - Newcastle United 0-0

Newcastle United is met de nieuwe steenrijke eigenaren uitstekend aan het Premier League-seizoen begonnen en kreeg zaterdag de kans de voorsprong op nummer vier Manchester United te vergroten. The Magpies begonnen met het vertrouwde duo Sven Botman en Fabian Schär in de defensie. Newcastle was de gehele wedstrijd lang heer en meester, maar vergat steeds te scoren.

Uiteindelijk wisten beide ploegen het net niet te vinden en boekt Newcastle een teleurstellend gelijkspel. Mancheter United speelt zondag tegen Arsenal en kan met een overwinning de derde plek overnemen. Crystal Palace boekt wederom een resultaat tegen een top-vierclub en staat op plek twaalf.

FC Köln - Werder Bremen 7-1

Werder Bremen is zaterdag verschrikkelijk begonnen aan de hervatting van de Bundesliga. FC Köln maakte in eigen huis korte metten met de club en stond binnen het half uur al op een 3-0 voorsprong door treffers van Maina en Tigges. Shkiri en Huseinbasic zorgden zelfs nog voor rust voor de 4-0 en 5-0. Füllkrug, die op het WK voor de nationale ploeg van Duitsland speelde en indruk maakte, zorgde voor de eretreffer aan de kant van Bremen.

In de tweede helft waren Shkiri en Friedl nog trefzeker voor de thuisploeg, waardoor de 7-1 op het scorebord ook de eindstand was. Daarmee boekt Werder een zeer verrassende verliespartij: de club staat op plek negen, terwijl FC Köln de tiende plek bezet.