Nieuws

Buijs stopt na dit seizoen bij FC Groningen: geen contractverlenging

Buijs stopt na dit seizoen bij FC Groningen: geen contractverlenging

22-12-2021 13:51 Laatste update: 14:25

Danny Buijs stopt aan het einde van het seizoen bij FC Groningen. Na een evaluatie is besloten om afscheid te nemen van de hoofdtrainer, zo maakt de Trots van het Noorden bekend.

"Wij hebben als directie een evaluatie met elkaar gevoerd en zijn daarbij tot de conclusie gekomen dat we geen contractverlenging aangaan. Danny heeft als hoofdtrainer tot nu toe goed gepresteerd bij FC Groningen en daarvoor verdient hij absoluut de complimenten. We zijn er met elkaar van overtuigd dat we ook dit seizoen goed en succesvol kunnen afmaken. Daar gaan we met elkaar keihard aan werken", reageert technisch directeur Mark-Jan Fledderus via de clubkanalen op het vertrek van Buijs.

De oefenmeester vult Fledderus aan: "We hebben sportieve prestaties geboekt en spelers hebben zich individueel kunnen ontwikkelen in onze manier van werken. Na dit seizoen ga ik een nieuw avontuur aan. Tot die tijd gaan we er met elkaar alles aan doen wat binnen onze mogelijkheden ligt om ook dit seizoen succesvol af te sluiten." 

Buijs begon in 2018 bij Groningen aan zijn eerste klus als hoofdtrainer in het betaald voetbal. Inmiddels is de oefenmeester bezig aan zijn vierde jaargang als eindverantwoordelijke bij de Noorderlingen. Dit seizoen zijn de prestaties wisselvallig en bezet Groningen de twaalfde plaats in de Eredivisie met achttien punten. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!