Breaking news

Eindhovens Dagblad en VI: Chelsea gaat Madueke definitief kopen van PSV

Eindhovens Dagblad en VI: Chelsea gaat Madueke definitief kopen van PSV

19-01-2023 16:56 Laatste update: 17:34

Chelsea gaat Noni Madueke overnemen van PSV. Het Eindhovens Dagblad spreekt van 'een flinke zak geld' die op tafel wordt gelegd voor de Engelse aanvaller. 

Madueke stond al een aantal weken nadrukkelijk op de radar bij Chelsea, maar lang boden de Londenaren niet genoeg voor de rechtsbuiten van PSV. Volgens Voetbal International heeft de grootmacht uit de Premier League het bod nu verhoogd naar iets meer dan 35 miljoen euro. Het Eindhovens Dagblad meldt dat het bedrag kan oplopen tot veertig miljoen euro. 

The Blues kwamen vorige week met het eerste bod van 30 miljoen euro aan, maar dat werd van tafel geveegd door PSV. Destijds werd al bekend dat de Eindhovense club zou meewerken aan een vertrek wanneer het juiste bedrag werd geboden. Chelsea strooit niet voor het eerst in de wintertransperiode met geld: Benoît Badiashile, João Félix en Mykahylo Mudryk kwamen al over van hun respectievelijke clubs en kostten de club ruim 150 miljoen euro.

Madueke verruilde in 2018 de jeugdopleiding van Tottenham Hotspur voor die van PSV en brak in 2020 door bij de eerste ploeg. De Engelsman verlengde in 2021 nog zijn contract tot 2025 en levert daardoor een fraai bedrag op voor de Eindhovenaren, die eerder al afscheid namen van Cody Gakpo. Chelsea neemt een risico door de blessuregevoelige Madueke over te nemen: de vleugelspeler maakte slechts vijf keer de negentig minuten vol na vier jaar in Eindhoven.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!