Nieuws

Kieft heeft zijn twijfels: 'Hoe gaat Schreuder het in hemelsnaam redden bij Ajax?'

Kieft heeft zijn twijfels: 'Hoe gaat Schreuder het in hemelsnaam redden bij Ajax?'

19 januari - 12:00 Laatste update: 12:03

Wim Kieft laat zijn licht schijnen op de huidige situatie bij Ajax en de aanstaande Klassieker van komend weekend. De analist verwacht een thuisoverwinning voor de Rotterdammers.

"Het is deze keer een leukere uitgangspositie dan normaliter het geval is, omdat Ajax natuurlijk zo superieur is geweest de laatste jaren", vertelt Kieft over de Klassieker in gesprek met Vandaag Inside. "Er staat in tegenstelling tot voorgaande jaren enorm veel op het spel voor Ajax. Als ze de Klassieker verliezen worden het in één keer acht punten. En dat is natuurlijk veel, ook gezien de huidige situatie in Amsterdam. Er is al enorm veel druk, maar we zitten natuurlijk ook pas op de helft."

Kieft ziet de problemen bij Ajax opstapelen. "Hoe gaat Schreuder het in hemelsnaam redden bij Ajax?", vraagt hij zichzelf af. "Er spelen twee dingen bij Ajax: er is een half elftal weggekocht en wat ervoor teruggekomen is, daar had de coach niet op gehoopt. Dus dat is enorm lastig. Schreuder pakt het zelf ook niet altijd even goed aan, maar dat ontstaat natuurlijk als je twijfels hebt."

Kieft verwacht mede door het huidige sentiment bij Ajax een overwinning voor de thuisploeg. "Ik denk dat Feyenoord gaat winnen, maar durf niet te zeggen of het ook echt een pijnlijke nederlaag gaat worden voor Ajax."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie