Nieuws

'Goed nieuws voor Jong Ajax: controversiële rode kaart Hlynsson geseponeerd'

'Goed nieuws voor Jong Ajax: controversiële rode kaart Hlynsson geseponeerd'

17-01-2023 10:34

De rode kaart van Jong Ajax-speler Kristian Hlynsson is geseponeerd, meldt Voetbal International. De achttienjarige middenvelder liep afgelopen vrijdag tegen De Graafschap tegen een rode kaart aan, maar hoeft geen schorsing uit te zitten.

Jong Ajax verloor afgelopen week met 3-0 op De Vijverberg. Vlak voor rust vond er een merkwaardig moment plaats. Hlynsson werd door scheidsrechter Luuk Timmer met rood van het veld gestuurd voor een zeer licht vergrijp. De arbiter beweerde dat de IJslandse jeugdinternational een slaande beweging gemaakt zou hebben richting tegenstander Jeffry Fortes. Uit de beelden blijkt dat dit alles meevalt.

De Amsterdammers plaatsten vrijdag al hun vraagtekens bij de rode kaart. Op social media reageerde Ajax met een 'bedenkelijke' emoticon op de beelden. De aanklager betaald voetbal stelt dat de overtreding te licht was en heeft besloten om de rode kaart te seponeren. John Heitinga kan tegen maadagavond tegen Roda JC dus 'gewoon' beroep doen op Hlynsson. Ploeggenoot Neal Viereck ontving tegen De Graafschap ook een rode kaart, hij zal het duel met de Limburgers wel moeten missen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!